marți, 10 septembrie 2013

Nunţi ( remembering Sei Shonagon, 2 )





* Nunţile cu mirese mici, cu chipuri de mătase şi ace.
* Nunţile din septembrie şi din octombrie.
* Nunţile care au în spate o verandă.
* Nunţile în care a doua zi pare cu neputinţă.
* Nunţile care iau forma unor buline într-un pahar de cristal.
* Nunţile după care rămâi gândindu-te la unduirea unui voal pe un zid alb.






4 comentarii:

  1. oh ce frumusete! si ce expresie de imposibila fragilitate are ea aici...

    cum gaseste sei shonagon aceste comparatii, nu stiu, ma voi minuna intotdeauna... dar si tu le gasesti la fel, cand scrii :-)

    RăspundețiȘtergere
  2. asta era ceea ce spusesem initial in primul paragraf, ca iubesc atat de atre miresele fragile-numai ca trebuia,stii,sa fie matase si ac, precum acele broderii cu care isi decoreaza ele fragilitatea:)-ma bucur tare mult ca iti place de ei, te-ar incanta si daca i-ai cunoaste:)

    cat despre Shonagon,draga,ma rusinez,sincer-comparata cu ea,daca ar fi sa fie asa ceva, eu sunt foarte kitsch,si tu stii bine:) numai ca am simtit de vara trecuta,cand am citit,nevoia,aproape cumplita as spune,sa celebrez cumva acest spirit in care m-am regasit atat de profund-si nu stiu cum pot sa fac asta decat in scris:)

    dar ce fericire ca iti place aceasta formula-mi-a fost teama sa nu apara mai degraba ca o jignire pentru cineva care putea scrie asa; ma rog,daca imi mai pun multe intrebari,cred ca nu voi mai scrie un singur rand in viata mea:)

    RăspundețiȘtergere
  3. pe mine ultimele 3 versuri m-au aruncat in neant. e atat de adevarat, cum gasesti tu acele cuvinte, cum doar ele merg impreuna, cum totul este rotund astfel. ;-)
    este minunata a doua imagine, ma surprinde fragilitatea si surpriza ei. parca aceasta mireasa a ta ar fi gandit cuvintele tale, cu tot adancul din ele.
    minunat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu cred ca sunt versuri acestea :) sunt niste liste,mai degraba,niste enumeratii ale placerilor mele,stii cum spuneam candva ,ca pentru mine viata cea adevarata este o enumeratie,cu termenii egali:) dar nu cred ca am realizat ceea ce imi propusesem,imi place tare mult aceasta japoneza,cu care simt o suroritate stranie,peste veacuri-numai ca eu cred ca ,pe langa ea,sunt cam cum sunt copiii semianalfabeti de astazi pe langa cei de acum cateva decenii:)

      ea este fragila cu adevarat,insa acum,dupa mireasa,si,in curand,mama,are un aer sigur pe frumusetea pe care a initiat-o...:)

      Ștergere