joi, 15 mai 2014

Lucruri incredibile ( remembering Sei Shonagon 7 )





Prelucrarea fotografiei: Roxana Ghiţă


* Calele negre, macii galbeni, hortensiile albastre
* Un frigider mirosind a pin
* Încălțămintea de vară iarna; încălțămintea de iarnă vara
* Ora trei a dimineții
* Un muzician care se târguiește în piață
* Clădirile cu viori și crupe care cântă și dansează în Wismar
* Floarea revărsată, îmbobocită abia cu o oră în urmă


5 comentarii:

  1. chiar este incredibila aceasta explozie a florii, oh, revarsata cum spui tu :-)

    (ce m-a facut sa zambesc, un muzician care se targuieste in piata... desi, probabil ca asta s-ar inscrie mai bine pe lista lucrurilor "nepotrivite", zic :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. iar acum se revarsa cascade, da,nu e un cliseu, cascade de bijori inspre mine, parca luandu-ma in ei-se pare ca in fiecare zi se intampla lucruri incredibile:)
      asta cu muzicianul ar merge ,zic eu,la mai multe liste; poate ca are in ea si ceva nepotrivit,cum spui tu,ceva oarecum dezamagitor si vulgar,cumva,dar eu nu am spus-o in acest fel: mergeam prin piata si am vazut o profa de muzica, e si parte din orchestra de aici, cred ca la violoncel canta,si m-a surprins privirea ei asezata concret peste lucruri,felul in care cantarea in palme fructele-si,atunci,mi-am dat seama ca este incredibil,in primul rand, sa o vezi acolo,asa-cel putin pentru mine:) desigur, putem amesteca listele dupa cum dorim,totul este intersanjabil, ajustabil,deschis,pana la urma:)

      Ștergere
  2. este minunata aceasta serie cu vaza si macul care parca inunda si cuprinde totul in rosul lui.

    mie imi place ''Un frigider mirosind a pin''. versul acesta mi-a adus in nari mirosul de pin, e ceva unic, eu nu raspund asa la versuri, nu olfactiv, oricum, sunt mult prea sentimentala pentru asta. ;-) singurul care a mai reusit a fost Brumaru ;-) cu Cersetorul de cafea. ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. ma bucura,asta e cuvantul, ca ai vazut acolo un mac-este,de fapt,o lalea foarte deschisa ,outin ciufulita,cea mai deschisa si mare,si sugubeata lalea pe care am vazut-o,cred, vreodata,si a stat asa cateva zile,parca nu ne-am mai fi despartit una de alta...
    frigiderul miroase a pin...ca sa nu miroasa a altceva:)ce increzatoare ma simt,daca am reusit sa aduc pinul pe acest balcon...:)

    RăspundețiȘtergere
  4. daaaaaaa, este o lalea! ;-) ochii mei, aseara, dupa preaumblari prin lumea japoniei plutitoare cu maci galbeni, a vazut aici tot un mac, dar autohton. ;-)

    RăspundețiȘtergere